Extra Virgin Olive Oil
el Mexicano Roti Pita Kebab
Senang je buat roti kebab ni... Bahan2 pun sesuka ati je aku masukkan.. tp hasilnyer marvellous dan tk menghampakan terutama sekali Mr Seben..ahaks.. So selamat mencuba....
Bahan-bahan :)
Roti pita wholemeal (2 keping dipotong dua)
Sosej koktel Ayamas - 10 biji
Lada bengala - separuh biji
bawang besar
Sos tomato
Sos tiram
Extra Virgin Olive Oil
Cara membuatnya :)
1. Panggangkan sekejap roti pita dan potong 2 sekeping pita tersebut.
2. Rebus sosej koktel sehingga masak. Sosej yang telah dimasak, hiris halus2 atau pun dadu mengikut citarasa sendiri. Lada benggala dan bawang besar juga dipotong haluss dadu. Campur dan gaulkan sosej, bawang dan lada bengala di dalam satu bekas.
3. Panaskan kuali, dan tunagkan sedikit Extra virgin Olive Oil ke dalan kuali. Goreng bawang sebentar dan masukkan sosej serta lada bengala. Masukkan sedikit sos tiram dan sos tomato mengikut citarasa sendiri.
Jika mahu pedas, boleh masukkan lada hitam utk lebih sedap. yummy..
No comments:
Post a Comment