Followers

Tuesday, December 20, 2011

Day 2 : Cuti-cuti Utara

samb...
Selepas puas mandi manda di kolam air panas, kitorg pn teruskan pejalanan ke utara...Mmg kitorg tde plan pn nk bermalam kt mana2..pastu mr seben pn dh kepenatan drive..so kitorg plan singgah di Taiping, Perak utk bermalam...nasib baik ader lg bilik kt hotel yg biasa2 je..nama pun crash and burn kan...so mmg quite adventure la pd aku aku yg suka plan awal ni..tp seronok sbnrnya cara mcm ni..pd org2 yg malas nk plan awal..yelah slalu plan tp selalunya tk menjadi...

Pagi slps puas tdo n berehat, aku pn buke la pn tabby nk tgk gk ape yg menariknya kt Taiping ni...ic ada muzium ada zoo taiping..ah alang2 singgah sini apelagik..jln2 la kan...kt sini byk tmpt2 bersejarah...otw tu nmpk byk bangunan2 bersejarah...ala2 English gitu...suka tgk bgnan putih rs mcm kt negeri omputih jek...hehe

muzium

Kitorang tk msk pn dlm muzium ni...just amik gmbr kt luar jek...hehe...pastu kjitorang teruskan perjalanan ke zoo taiping...kt sini ada nigt safari tau...tp dh dtg pg so kitorang tgk morning safari la kan..ahah..dah lama aku tk masuk zoo, lastly ms sekolah rendah tu pun zoo kecik kt Melaka..saje nk merasa msk ke zoo besar mcm taiping ni...disarankan kepada yg ada anak tu bwk la ke sini..kitorang yg besau ni pn leh excited ape lagik budak2kan?..satu lg jangan lah naik kete lipan yg disediakan, kalo boleh berjalan lg bagus...dpt tgk binatang kurungan dgn lebih dkt lg..kalo naik kete lipan tu blom tentu nmpk binatang2 ni...plus exercise skali kan;-)

zoo1
Posing dlu dpn zoo..

zoo3
Pelbagai jenis haiwan...

zoo2
Keturunan kucing...singa, harimau malaya dan harimau kumbang...comel tp grrrr..tatutt

zoo4
Lastly..binatang yg paling besar dlm zoo ni...gajah...yg plg kecik tu nama dia Mas..br je lahir 2bln lps..ala tomey2...:-)

Fuhh penat tp puas me'round' dlm zoo ni...kuar2 je dh tgahari..apelagik lapar la...otw keluar sblm tol Taiping kitorang sggh kt Restoren Nur Zetti yg terkenal dgn masakan mee udang diaa...sedap tk terkata la...cukup dgn sume rasa pedas, masin dan manis dia..ditambah lg dgn udang besaq 5 ekoq..prgh terangkat maaa...abis diet terbang melayang...huhu..besttt...

meeudang

Mr seben order mee goreng udang..aku lak mee udang..kedua2nye sedap..rugi kalo tk try mkn kt sini...kedai dia kalo tk betul cari tk jmpa..ke dlm sikit ikut jln kmpg...seb bek ader Incik GPS..dpt la aku merasa mkn mee udang sedap..

2 comments:

dwaty said...

sedapnya mee udang tu...

piskemi said...

first time mkn mee udang tu..rs lebih kurang mcm mee bandung..tp lg sedap..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...