Followers

Thursday, April 12, 2012

Langkawi Trip ~ Day 1 ~

Akhirnya dpt juga ke Langkawi..hoyehh...plan dh lama tp executenya lmbt...tp Alhamdulillah dpt juga pergi dgn mr seben yg tk pnh smpi lg ke langkawi..aku pnh pergi dulu skali thn 2005 dgn family tp tk puas round satu pulau..hehe..Pagi Ahad kitorang dah bersiap2 keluar awal smbl bekpes di Putrajaya... Disebabkan flight pukul 12 tghari so kitorang planning naik erl dan amik tiket terus KLIA transit ke LCCT...


Day1_01
Sempat lagi berposing sblm naik ERL tu..bwk 2 beg je..1 beg troli dan bag pack..

Day1_02
Masa ni dlm erl dan bas transit

Day1_03
Dlm flight pun smpt lagi berposing tu...departure time 12:00pm arrived 1:05pm..sejam lebih je..tk smpt panas bon*** pun..;)

Smpi je ke Langkawi Airport terus kitorang sewa keta..tkyh risau sbb kaunter sewa kete dlm airport tu jgk..Igt nk sewa keta Waja..tp 'pakcik' sewa tu kata waja dah abis dijual beli kete baru. .ahakkss..ketinggalan zaman tol aku..disebabkan kitorang ni berdua je so sewa kete viva auto cukupla..baru lg tu..rege pn reasonable..rm180 utk 3 ari..ok la tu ;)

Check in hotel Awana Porto Malai...sgt la malai..haha..smpi2 tk bleh buka pintu, kene call hotel management bukakan pintu...pintu ala2 zaman dulu tde kad tp guna kunci tp interior dlmannya sgt puas ati..romantikk gitu...cekidaudd..

Day1_04
Balkoninya mengadap gunung..tp pada yg nk g honeymoon tu better amik bilik mengadap laut..sgt2 romantik ok..kitorang tkpe..honeymoon bila2 masa jek..ahakss..

Mr seben awal2 lg dh melantik aku sbg 'pengaturcara majlis' di langkawi ni..so aku plan disebabkan dh smpi ptg dan memandangkan cuaca baik so better pergi ke Gunung Mat Cincang..ke kete kabel kite yeopp..kitorang mmg tk pnh naik lg kete kabel di langkawi ni..eeexxxccciiiteddd ok..'mcm bdk2 tk?'..

Day1_05
Barisan beratur tk berapa panjang memandangkan bkn cuti sekolah..best kan??..

Day1_06
Pemandangan otw ke atas sgt2 awesome..Subhanallah sgt indah ciptaan Allah ini..

Day1_07
Walaupun nmpk panas tp sbnrnya sejuk kat atas ni...700m drp aras laut..i likee..

Day1_08
Lepas puas berposing dan menikmati pemandangan kat atas..around 6pm kitorang turun..yang bestnya kete kabel tu kitorang 'chattered' berdua je..so boleh berguling2 kalo nk..(ish jgn..merbahaya..hehe)..

Dah turun ke bwh kitorang terus pergi ke Pantai Cenang...ramai dgn tourist..smbg plak berjalan di pantai smbg plak berjalan di kedai2 cenderamata di tepi pantai ni..sgt byk choice..sesape yang tak cukup bwk baju tu leh je shopping kat sini...dh penat berjalan lapar la plak..huhu..melalui blog(tk igt blog ape) kata mknan seafood best kat Restoren Hj Ramli..restorennya betul2 berdekatan pantai Cenang..

Day1_09

Kitorang oder ikan siakap 3 rasa, sotong black pepper, kailan ikan masin dan udang goreng butter(yang ni tde dlm pic sbb lmbt smpi)...oklah sedap tp regenya mcm mahal sket la...mybe sini kawasan international tourist..kalo nk mknan seafood yg regenya berpatutan better pergi ke kawasan kampung nelayan berhampiran Pantai Kok(pergi hari kedua tp kedainya plak tutup uhuk..)..tp puasati tgk mr seben mkn..belanja sempena besdaynya (hari esoknya 9/4)..hepi besday ayang yang ke tutt..hehe..hadiah dah siap2 bungkus drp umah lg...surprisee!!!...:)

Mlm tu tdo dengan lenanya...kepenatan der...terasa sgt2 tua dh diri ni...(eh i muda lg la..haha perasannyerr la)..

3 comments:

dwaty said...

SAYA BARU P... BULAN LALU... NAIK KABEL GAK...

piskemi said...

Yeke..ada baca gk...best kan?..nseb bek dh blk sbb langkawi diistihar berjaga2 tsunami..

hamzah ian said...

tak penah g langkawi lg.. huhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...